1.199,00 kr. Inkl. moms
Blå
Hvid
A0
A0 L
A00
A1
A1 H
A1 L
A2
A2 H
A2 L
A3
A3 H
A3 L
A4
A5
Clear

Brasiliansk Jiu jitsu (bjj)

Kingz | Empowered Kvinde Jiu Jitsu Gi

1.099,00 kr. Inkl. moms
F0
F1
F2
F3
F4
F5
Clear

Brasiliansk Jiu jitsu (bjj)

Kingz | The ONE Jiu Jitsu Gi

849,00 kr. Inkl. moms
Blå
Hvid
Sort
A0
A0 L
A00
A1
A1 H
A1 L
A2
A2 H
A2 L
A3
A3 H
A3 L
A4
A5
A6
Clear
1.199,00 kr. Inkl. moms
Blå
Hvid
A0
A0 L
A00
A1
A1 H
A1 L
A2
A2 H
A3
A3 H
A3 L
A4
A5
Clear

Nu skal vi “rulle” – sparring som helhed

Sparringen er her, hvor du kan afprøve øvede teknikker på en træningsmakker, der rent faktisk gør modstand. Disse sparring runder varer som regel 3-5 minutter uden pause, og det er her du vil forsøge at dominere en modstander med de teknikker du har lært. 

Hvis du er nervøs eller sparring gør dig ængstelig, an du ALTID sidde over.
Man lærer rigtig meget af at se andre træne, så hvis det er dine første BJJ timer, kan sagtens sidde og observere andre sparre og evt. lure nogle tricks af. 

Det kan være en skræmmende oplevelse, at have en person du ikke kender, forsøge at kvæle dig, ligge på dig eller strække din lemmer så den eneste udvej i en rigtig kamp, vil være brud på knogler. Du skal bare huske, at der er INGEN der bevidst vil skade dig eller få dig til at besvime ved hjælp af strangulering. 

Husk – du behøver ikke deltage i sparringen. Nogle vælger at sidde sparringen over hvis de er skadet, ikke har lyst eller bare ikke er klar til at sparre endnu. Det er der ingen skam i!

En BJJ nybegynder med hvidt bælte gør sig klar til sparring
En Brasiliamsk jui jitsu instruktør med sort bælte, hjælper sine elever med at udføre en teknik.

Start på et BJJ begynderhold 

Din første BJJ træning bør være på et hold, hvor teknikkerne er målrettet begyndere. Du vil sikker undre dig over, hvorfor der på disse begynderhold også er højere rangerede bælte, og det er simpelthen fordi, at selv de bedste BJJ udøvere stadig har brug for at øve sig og finjustere på de grundlæggende teknikker. Brasiliansk jiu jitsu er en kampkunst man Aldrig kommer til at mestre til fulde. 

Til din første BJJ træning vil du lære simple positioner og teknikker som “armbar”, “triangle”, mount og full guard. Det er de absolut første teknikker du vil give dig i kast med.  

Husk at tappe

Når du tapper signalere du til din træningsmakker, at du har overgivet dig.
Det er utrolig vigtig at tappe i tide, da det er et spørgsmål om sekunder før blodtilførslen til hjernen er afskåret. Dette er ikke farligt!

Det er også vigtig at tappe, hvis din modstander har fanget dig i en ledlås du ikke kan komme ud af. Din modstander vil ALDRIG hive i en “armbar” alt hvad personen kan. En god træningsmakker giver dig tid og plads til at nå at “tappe” .

Møder du en modstander, der sparre lidt for vildt, er der intet i vejen med, at sidde resten af sparringen over. Det er altid en god ide at fortælle din træningspartner hvor længe du har trænet, om der er nogle skader personen skal tage hensyn til og hvor hårdt du ønsker at sparre (omtales i procent).

Hvis du selv kommer blæsende med alt hvad du har af styrke og hurtighed, men mangel på teknik, så vil du hurtigt finde dig selv sammenkrøllet et sted på måtten. Det er dårlig kutyme at sparre 100%, hvis man har 0% erfaring og træning. Du vil opleve at folk undgår dig eller at sparringspartnere er for hårde ved dig.

Her er et par ting du kan spørge dig selv om:
1. Hvorfor er jeg så stakåndet til sparring? (Du bruger sikkert for mange kræfter og tænker dig ikke om – du vil vinde i stedet for at lære)

2. Er jeg en god sparringspartner

Reflektér over, om du giver din sparringspartner plads til at forfine sine teknikker. En stor del af BJJ sparrings handler om, at give hinanden plads til at udføre teknikker på en partner der yder modstand. 

Stress og spass er din første og største modtander i BJJ!

Mange nybegyndere har svært ved at konceptualisere relativ “simple” øvelser i BJJ. De bruger unødvendigt mange kræfter, de har endnu ikke lært at håndtere sit åndedræt og de forsøger at lave øvelserne med en unaturlig hurtighed og styrke, hvilket gør, at øvelsen desværre er dømt til at fejle.

BJJ er en blid kampsport, og med det menes der, at BJJ teknikker bedst udføres med hovedet koldt. 

Hvis du pludselig finder dig selv på et hold for alle niveauer og gode elever, så kan du hurtig fare vild i øvelserne. Det er en god ide at danne par med en højere bælterang, da de som regel kan forklare, vise og fortælle dig om øvelserne på en pædagogisk og hjælpende facon. 

Lad dig ikke skræmme af kontrastfyldte bælter eller blomkålsøre.

Mange højere rangerede elever som lillabælter og op, er super gode til at hjælpe nye BJJ kadetter med at blive bedre. Lyt godt efter hvis du vil blive bedre – arrogance hjælper dig ikke videre på din rejse. 

En højere rangere bæltegrad i et velrennomeret BJJ gym vil ikke forsøge at skade dig, ydmyge dig eller “manhandle” dig. 

BJJ udøvere er flinke folk

Når du starter til BJJ for første gang, vil du hurtig opleve, at folk er flinke og imødekommende. I hvilket som helst kamsportsklub hersker der en gensidig respekt kampsportsudøvere imellem, som udspringer af sportens natur.

Sportens natur gør, at der helt naturligt er en særlig respekt blandt klubkammerater. Man har teknisk set et andet menneskes liv i hænderne, når man udfører eksempelvis en strangulering, hvilket gør, at der dannes et stærkt bånd personerne i mellem

En ung dreng med gult BJJ bælte