Krav Maga beklædning


Krav Maga udstyr


Slag -og boksepuder


Beskyttelse


Skadebehandling


Hygiejne

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Hvad er Krav Maga?

Krav Maga er et selvforsvarssystem udviklet af Israel Defense Forces til træning af militære enheder i hånd-til-hånd kamp. Krav Maga bruger instinktive bevægelser, aggressive modangreb og er baseret på en aggression mentalitet, uden de ceremonielle elementer fra traditionel kampsport.

I Krav Maga lærer du at mestre slag, spark, knæ, albuer og grebsteknikker i særlige kombinationer, til at forsvare dig selv i forskellige situationer. Det er et unikt og praktisk system, da det er designet til, at de fleste relativt hurtigt kan konceptualisere kampsystemet.

Krav Maga er designet til at passivisere en modstander hurtig og effektivt, ved brug af aggression, hurtighed og slag til ømme punkter (skridt, øjne, strube m,m.). Da Krav Maga er designet udelukkende som et praktisk selvforsvarssystem, er traditionelle ceremonier som katharer og konkurrenceregler skrottet til fordel for en hurtig læringskurve og en kompakt protokol. I Krav Maga bruger man, som før nævnt, slag og spark til ømme punkter. Det omfatter slag og spark til skidtet, baghovedet, øjne og hals, da dette er utrolig effektiv til at neutralisere en aggressiv modstander.  Alt dette bliver  betragtet som ulovligt i enhver given sanktioneret kampsport eller kampsport konkurrence.

Krav Magas Grundlægger

For at forstå hvad  Krav Maga er, bør vi se på ophavsmanden og baggrunden for dette abstrakte system. Imi Lichtenfeld blev født i det Østrig-Ungarske imperium i 1910 og voksede op i Ungarn, hvor han dyrkede boksning og konkurrerede inden for sporten det meste af sin ungdom, under opsyn af sin træner og far, Samuel.

Mens hele Europa så til da revolutionære kommunister og Nazister udkæmpede ideologiers kamp i gaderne og krigen begyndte i 1939, sluttede Imi sig til nazistiske modstandsgrupper i budapest og var senere en del af en aktiv styrke der udøvede sabotage i modstand til tyskernes fremfærd. Imi emigrerede senere til den nydannede nation, Israel, sammen med titusinder af jøder, der mirakuløst undgik de rædsomme tyske fangelejre.

Imis Hånd-til-hånd system blev senere adopteret af israelske kampstyrker (IDF), da systemet kunne implementeres effektivt på relativ kort tid. Da der ikke er regler på slagmarken når det kommer til angreb og forsvar, var Krav Maga et naturligt valg af kampsystem til implementering i militæret. I Krav Maga tager man ikke hensyn til regler eller retfærdighed. Systemet handler om at pacificere en aggressiv modstander så effektivt og hurtigt som overhovedet muligt - nøgleordet er overlevelse.

Krav Maga er også andet end bare aggression. Krav Maga lærer dig at observere dine omgivelser, og tage højde for uregelmæssigheder i situationer og gadebilleder, såvel som i personer kropssprog. Ideelt til militær træning. 

De vigtigste nøgleprincipper i Krav Maga er:
- Lokaliser og identificer den umiddelbare fare.
- Lyt til din mavefornemmelse og instinkter.
- Benyt forsvar og kontraangreb effektivt, på samme tid.
- Forsøg altid at udnyt din maksimale styrke ved at målrette sårbare områder.

Al’ Krav Magas træning og teknikker er baseret på disse principper, hvilket hjælper eleverne fastholde sig til en ramme, som gør kunsten nemmere at konceptualisere. Eleverne lærer flere former for forsvar og angreb alt afhængig af situation og omstændigheder, om modstanderen bære et stik -og slagvåben eller sine bare næver.

I sidste ende går Krav Maga Systemet ud på, at udnytte de relativt simple principper og eksekvere maksimal skade på kort tid og ved brug af minimal energi.

Krav Maga er et vigtig system når det kommer til at håndtere modstandere, der angriber med slag -og stikvåben, samt angriber fra vinkler, der for den normale kampsportsudøver ville virke atypisk. Der bliver i høj grad taget højde for disse aspekter af farer, hvilket gør Krav Maga unikt og et favorabelt system inden for militæret. 

Krav Maga, som et system, tilpasser sig og ændrer sig altid. Hvis en bedre teknik opdages, og den holder det grundlæggende Krav Maga-princip til grunde, udelades den gamle teknik, og den nye teknik tilpasses systemet.

Moderne Krav Maga

Imi indså til sidst, at den samme principbaserede, altid tilpassende Krav Maga-træning, som IDF modtog, ville være gavnlig, muligvis livreddende, for civile rundt om i verden.

I begyndelsen af ​​1980'erne var Krav Maga Worldwides chefinstruktør Darren Levine én af ​​en udvalgt gruppe mennesker, der var inviteret til at træne med Imi i Israel på det prestigefyldte Wingate Institute. Imis vision var at sprede Krav Maga over hele verden og forberede civile på, “at håndtere dagen, man håber aldrig kommer”.

Adskillige år senere opnåede Darren, rang under Imi og fik et Founder's Diploma, hvilket betød at der nu var bånd mellem USA og Krav Maga Association of Israel. Kort efter grundlagde Darren Krav Maga Association of America og til sidst Krav Maga Worldwide.